Skydda bänkskivor av trä på rätt och snyggast sätt

Bänkskivor i trä det naturliga valet för att få en varm och ombonad känsla i köket. Trä är dock obehandlat olämpligt för de påfrestningar som normal matlagning, bakning och annat utsätter underlaget för. För att få ett fungerande kök måste bänkskivan behandlas.

Ger ett praktiskt skydd i kök

Ytan får ett matt utseende och blir motståndskraftig mot hushållskemikaler. Underlaget blir också mycket vattenavvisande och slitstarkt. Mycket tålig för spill av vin, öl, läsk, kaffe, té, fruktjuice, mjölk med mera. Produkten är livsmedelssäker och ofarlig för människa, djur och växter i torrt tillstånd. Passar även ytor av oglaserad sten och andra sugande naturmaterial.

Finns i olika utföranden

 • Ofärgad (3028 sidenmatt/3058 matt)
  Framhäver kulör, ytstruktur och ger ett "vått" utseende. Passar för obehandlade och oljade ytor av trä, oglaserad sten och andra sugande naturmaterial. Används även som slutbehandling av ytor infärgade med Osmo Dekorvax Transparent.
   
 • Acacia (3061 matt)
  Ger trä ett Acaciabrunt pigmenterat, varmt och ädelt utseende.
   
 • Natur (3068 matt)
  Träet behåller sin naturliga, vackra ljushet och ser nästan obehandlat ut, samtigt som det skyddas. Rekommenderas för ljusare träslag, kan upplevas som en svagt vitaktig effekt på mörka/rödaktiga träslag.
Produkter vi använt: 

Gör alltid en provbehandling!
Osmo Top-Oil Natur (3068) innehåller vitt pigment, vilket kan ge rosa utseende om träet innehåller röda toner. Provbehandla därför alltid!